Reacties en Recensies: Kijk eens, zie je?…

Reacties en Recensies Kijk eens, zie je? Ik durf het niet, maar doe het toch!

Kijk eens, zie je? Ik durf het niet, maar doe het toch!

Lennard is een jongen van negen jaar en hij heeft MCDD; een vorm van autisme. Hij is bijna altijd bang en wordt gepest op school. Niet alleen door kinderen uit zijn klas, maar ook door een invaljuf, die ervoor zorgt dat hij de klas uitvlucht. Waar is Lennard?
Samen met zijn moeder en juf probeert Lennard de wereld om hem heen te begrijpen. Hij heeft een verhaal over zichzelf en MCDD geschreven. Maar durft hij dit voor te lezen? Of deelt hij het boekje alleen uit? Snappen ze hem dan ook beter?Dit boek is geschikt voor iedereen vanaf acht jaar.

REACTIES en RECENSIES
Boekbesprekingen Engagement met AUTISME
Uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Autisme
December 2011
redactie: Paul Arts en Bernadette Baken
Kijk eens, zie je? Ik durf het niet, maar doe het toch!
Tini Lubberink
Free Musketeers € 16,95
Bij wijze van uitzondering hebben wij dit kinderboek eens door moeder en dochter laten beoordelen. En dit is wat zij ervan vonden:
Bianca, moeder van Sanne:
Het is echt een boek voor kinderen, dat in begrijpelijke taal is geschreven. Als ik als moeder het boek lees, zie ik van ieder kind er wel wat van terug en dan moet ik ook wel een beetje lachen. Het boek heeft korte, duidelijke hoofdstukken. Je zou ze eventueel ook willekeurig kunnen lezen en dat is fijn om voor kinderen herkenning te vinden. De tips en uitleg over McDD zijn heel duidelijk en begrijpelijk voor zowel ouder als kind. Het is echt een boek dat op alle scholen beschikbaar moet zijn, zodat medeleerlingen het kunnen lezen en het zo beter gaan begrijpen.
Het is fijn om weer een boek over McDD te kunnen lezen en het heeft voor scholen een meerwaarde. Zelf ben ik erg blij dat dit boek er is en ik zal het veel mensen laten lezen.
Sanne, 12 jaar McDD:
Sanne vindt het een grappig boekje en op de vraag waarom het grappig is, antwoordt ze mij: “Ik heb ook zulke dingen gedaan. Of niet mama?”. Het boek geeft haar veel herkenning. Ze wil het boekje graag mee naar school nemen. Ze gaat een spreekbeurt houden over MCDD en als de kinderen het dan nog niet snappen, kunnen ze het boek lezen.
Leest als een tierelier.. hoop dat het geschikt is voor psycho-educatie aan mijn jonge clientjes….. las voor uit boek* Kijk eens,zie je? Over autisme aan clientje. Herkenning en opwinding #mcdd#pddnos #gebruikditboek! Eerste in zn soort!
Heldere uitleg over mcdd: Lees boek: Kijk eens, zie je? Ik durf het niet, maar doe het toch! Is nu verkrijgbaar! #ass Zorgverlener via Twitter
****Ik heb zojuist je boek uitgelezen.
Ik vind dat je het erg mooi geschreven hebt!
Het geeft op een voor iedereen te begrijpen manier de angsten, eenzaamheid en het onbegrip van de buitenwereld goed weer.
Maar vooral geeft het boek ook goed aan hoe fijn en belangrijk het is dat je kind iemand naast zich heeft staan die hem wel begrijpt,alle liefde, geduld en veel steun geeft en hem door de voor hem zo moeilijke en beangstigende wereld heen loodsd en hem op die manier een groot stuk zelfstandigheid aanleerd!Door: een moeder van een meisje met MCDD

 

****Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop je geschreven hebt, voor kinderen en volwassenen volgens mij een hele goede en begrijpelijke weergave van wat er in het “hoofd en lijf” gebeurd van “Lennard”. Hier kunnen veel mensen iets aan hebben om het allemaal beter te begrijpen, echt mijn welgemeende complimenten. Door: docent SVO

 

****..”Wat een geweldig boek. Ik begrijp mezelf nu beter en het is voor het eerst dat ik iemand leer kennen die precies als mij is. Ik voel me al minder eenzaam, maar zou het liefst vrienden met Lennard willen worden!”

Turks meisje, 13 jaar met pddnos / mcdd
****Complimenten voor je boek. Het is duidelijk en het lijkt net alsof je in het hoofd van Lennard kunt kijken. Het is gemakkelijk geschreven en McDD wordt duidelijk uitgelegd. Een aanrader ! Door: een docent Speciaal onderwijs
****….uit het boek voorgelezen op de nationale voorleesdag (aan kinderen van groep 7). De groep was muisstil tijdens het voorlezen, ze bevestigden dat ze herkenden wat er in het boek gebeurde maar wilden er op dat moment niet over praten. Inmiddels is mn collega het boek aan het voorlezen en ze merkt dat het een heel goed boek is om voor te lezen…
Door: Maatschappelijk werkster Speciaal onderwijs
****Wat een duidelijk en herkenbaar boek. Het lijkt alsof je zo in het hoofd van Lennard kunt kijken. Door de samenvatting op de achterzijde lijkt het over McDD te gaan, maar ook voor kinderen met andere stoornissen is het geschikt, omdat er veel overeenkomsten in beschreven zijn. Top! Door: Zorgverlener van kinderen met diverse autistische stoornissen
Dit boek is verkrijgbaar bij de boekwinkel, uitgever en auteur!

Reageer door HIER te klikken!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s