Gespierde spijker met deurknop-neus

Lopend in de supermarkt, met teveel boodschappen in mijn mandje, passeert een andere klant mij. Vanuit mijn ooghoek denk ik iets bijzonders te zien en draai me om. En wat ik al vermoedde klopt.

Ik zie een jong, erg lang aardig ventje van hooguit een jaar of dertien, met een veel te wijde trainingsbroek, zwarte jas en gympen bij de voorverpakte groente staan. Het lijkt alsof hij een enorme groeispurt heeft gehad en is een heus voorbeeld van een gespierde spijker, maar dan eentje met een neus.

Een bijzonder exemplaar, zo’n neus, die je mijns inziens het liefst in zou willen ruilen, mocht dat mogelijk zijn. De vorm doet me denken aan een deurknop. In gedachten knijp ik er in en probeer ik me voor te stellen hoe het voelt. Ik kan het bijna niet geloven, broodmager en dan zo’n neus!

Naast de deurknop doet het me ook denken aan een foto van een vrouw met Botox-neus, die op Facebook-advertenties voorbij komt. Ik moet oppassen dat ik niet gebiologeerd naar hem blijf kijken en ga verder met het verzamelen van mijn boodschappen.

Ik benijd hem absoluut niet en hoop dat hij er niet mee gepest wordt, denk ik, terwijl ik in de rij voor de kassa sta. Even later legt hij zijn boodschappen op de band, in de rij naast mij en nog heel even werp ik een klein blikje, op dit bijzondere ventje.

(c)Tini Lubberink, januari 2013

Reageer door HIER te klikken!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s