Mond dicht

Enkele vaak gehoorde opmerkingen cq advies:

anders komen er vliegjes in…
eet met je mond dicht…
het ziet er gek uit…
De allerbelangrijkste is echter… het is goed voor je GEZONDHEID!

ADEM ALTIJD door je neus, ook ’s nachts. Steeds meer mensen ademen door hun mond, maar de neus is ervoor gemaakt. Hoe meer zuurstof je inademt, des te minder CO2 er wordt aangemaakt. En de CO2 {koolzuurgas} heb je nodig om o.a. zuurstof af te
geven aan de cellen.

Duizenden jaren geleden zat er nog zo’n 10% koolzuurgas in de lucht. Maar op dit moment is dit percentage slechts: 0,00325%!! Zoals je zuurstof wel uit de lucht, die je inademt, kunt halen, kan dit dus met CO2 niet.

Stel je voor: je zwemt en bent net iets te diep en te lang onder water gegaan. Je voelt je benauwder en benauwder worden, terwijl je naar boven wilt zwemmen. Je schiet in de stress… Je verkrampt..!

Uiteindelijk gebeurt dit ook bij klachten die bij chronische hyperventilatie horen: zoals migraine, astma, darmklachten, hartklachten, diabetes type 2, depressie, chronische vermoeidheid, slaapproblemen etc. maar dan op celniveau.

Je hebt een chronisch tekort aan CO2 in je lichaam om overal voldoende zuurstof te brengen waardoor verkrampingen optreden. Bij de één uit zich dit in klachten in de longen, bij de ander in de darmen en weer een ander heeft bloeddrukklachten enzovoort.

Het goeie nieuws is: Dit is stap voor stap op te lossen. Je lichaam kan het zelf maken.

***
Wil je hier meer over weten of meteen aan de slag? Dat kan!

***
Onderdeel van de Chronisch-GezondZIJN methode is de Klassieke Buteyko ademmethode.
Op maandag 21 november a.s. start de 5 daagse Online Beginnersworkshop voor Nederland. Deze geef ik samen met mijn collega van Learn Buteyko.

*Bij voldoende deelname
Vijf dagen van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur kun je aan de workshop mee doen. Het kost 275 USD, omgerekend op dit moment (2-11-2016 15.00 uur) is dit: 249,43 euro. (wisselkoersen.nl)

***
Wil je meer over de online beginnersworkshop weten? Of wil je eerst een vrijblijvende webinar volgen? Op maandag 14 november is er een webinar waar je aan kunt deelnemen. In zowel Engels als Nederlands wordt deze webinar gegeven. Informatie en ruimte om vragen te stellen staan centraal.
***
Wil je eerst meer bezig met je gezondheid en de bewustwording hiervan, inclusief een gratis advies voor vervolg? Ook dit kan. De introductie workshop van Chronisch-GezondZIJN is tijdelijk in prijs verlaagd.

***
Wil je een hele dag live met mij creatief aan het werk? Jij en jouw gezond
heid staat centraal en aan het eind van de dag weet jij wat je kunt doen, om je gezondheid te verbeteren? Ook dit kan, zowel live als via Skype verbinding.

www.chronisch-gezondzijn.nl
Stap voor stap van chronisch ziek naar chronisch gezond

Reageer door HIER te klikken!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s